La cautat de bolovani

Se prefigureaza un week-end in Retezat, pe valea Raului Mare , la cautat bolovani pentru boulder.
De mult tot doream sa facem o actiune de cautat bolovani in Retezat, nu neaparat in zona asta , dar circumstantele(a se citi cazare la cabana) au decis sa organizam o cautare de bolovani in aceasta parte laterala a masivului.

Echipa a fost restransa dar hotarata: 3 Diane , toate hotarate sa nu vina la cautat bolovani :))) si noi baietii: Margica, Markus, Tufish si eu ... hotarati sa cautam bolovani si sa gasim un nou Zillertal.

Numa ca situatia pe vale nu era chiar asa de roza , si desi am gasit un bolovan mare si fain chiar langa sosea, a trebuit sa-l curatam de muschi si pamanat, asa ca va mai trebui sa mergem o data acolo ca sa putem sa si incercam ceva rute pe el. In rest am urcat pe versantii cam abrupti dar nu am gasit acei bolovani mari si spectaculosi pe care ii cautam, ci mai mult faleze si falezute cu panta mare la baza.

Bolovanul Grit aproape curatat
Partea opusa a bolobanului Grit
Ploaia de dupamasa a terminat sambata cuatarile prematur iar duminica dupa ce am curatat vreo 2h la bolovanul din drum am luat-o pe vale in jos in cautarea unor noi surprize in materie de bolovani. Nu prea am agsit ce cautam dar totusi am gasit pana la urma o problema interesanta pe un bolovan suspendat, si mai ales, pe un bolovan curat si am putut sa facem chiar si ceva miscare. Problema "Volum la maxim" a vazut si FA-ul prin Margica si a primit nota 6C+. O problema estetica cu miscari faine pe un bolovan suspendat si cu iesirea la peste 4m de sol.

Adi Margea dand Volumul la maxim
Cam asta a fost ce am putut face in week-end , dar am mai ochit niste vai secundare care ar putea sa ascunda ceea ce cautam noi de fapt.


By Mardale

No comments:

Post a Comment